Noen av de mest vanlige motorsportene
Heldigvis er det mange ulike grener innen motorsport, da blir det både flere konkurranser og mer moro for oss heldige tilskuere. Her gir vi deg en kjapp oversikt over de ulike grenene, slik at du enkelt kan finne nødvendig infos som guider deg til rett sportsgren.
Her hører nok de fleste mesterskapene innen bilsport til, og farten er, som navnet forespeiler, høy. Mange spennende konkurranser faller inn i denne kategorien, som Indy Car, Formel 1, NASCAR og Le Mans, og denne grenen innen motorsport har derfor veldig mange og ofte entusiastiske tilhengere. Noen av dem reiser langt for å følge med på sine favoritter. Store norske navn: Dennis Olsen (kjører for junior Porsche) og Molly Pettit (gikk i 2016 over til Danish Supertourisme Turbo).
Rally og rallycross
Her vet jo alle hvem de beste norske er, og det er egentlig ganske mange nordmenn som har kjørt seg opp i disse klassene. Hovedforskjellene på disse to klassene er at man i rally kjører med egenbygde bilder, mens man i rallycross modifiserer produsentenes biler. Vi nevner raskt noen av de største navnene: Petter Solberg, Sondre Evjen og Sverre Isachsen (alle RC). Innen rallygrenen finner vi Geir Helge Frøslid, Thea Turvoll Lien og Lars Schmidt (rally).
Motorcross
Her kjøres da crossykler over naturlig underlag, enten det er grus, sand eller annet. Ingen asfaltbaner, og skulle man ønske å delta, er det nesten bare å ta med seg sykkelen på banen og melde seg på. Lisens på nybegynnernivå kan ordnes ved å møte opp på en bane. Norges eneste profflagkjører i motocross, Kenneth Gundersen, la opp i 2009. Men også André Villa og Genette Våge har hevdet seg i internasjonale miljøer, Villa med deltakelse i VM og X-games (dessverre avbrutt av flere skadeperioder) og Våge med en 5.-plass i VM i 2015.
Enduro
For de fleste er dette et kjent begrep, men for å avklare dette direkte kan vi nevne et løp som alle kjenner til: Rally Dakar. Dette er en enduro-løp, og flere ulike klasser av kjøretøyer er med på moroa. Som nordmann er man stolt over å nevne Pål Anders Ullevålseter i denne sammenhengen, som var første nordmann som fullførte dette farlige og ytterst spennende løpet med en hederlig 9.-plass i 2002.