De beste norske motorsportprofilene

Motorsykkel som flyr over bakken

Hva vet du egentlig om motorsport? Visste du for eksempel at Norges Bilsportforbund er foreningen som står bak bilsporten, mens Norges Motorsportforbund står bak alt det andre? Her er målet ikke bare å sette deg inn i hva motorsporten handler om, men også gi deg et innblikk i hvem som er sjefene på banen akkurat nå, og hvem vi aldri bør glemme. Norsk Motorcycle-Club ble stiftet allerede i 1916, og det var slik denne sportsgrenen virkelig fikk fotfeste i Norge. Da Motorsykkelforbundet ble slått sammen med Båtsportforbundet i 2001, fikk vi det som kalles Motorsportsforbundet. Henning Solberg og Andreas Bakkerud er noen av Norges beste Rallycross-førere, og vi skal heller ikke glemme norgesmesteren i bakkeløp som heter Olav Fredriksen. Blant utenlandske motorsportprofiler finner du katalaneren Marc Márquez. Han er regjerende verdensmester i MotoGP. Den beste sjåføren i World Rally Championship (WRC) i løpet av de seneste årene, er franskmannen Sébastien Ogier. Den regjerende mesteren Lewis Hamtilon i Formel 1 er kanskje en av de viktigste stjernene.

Hvordan komme inn i miljøet?

La oss absolutt ikke glemme vår store stjerne gjennom mange år; Martin Schanke. Det finnes mange stjerner i motorsportmiljøet, men en mer elsket kjendis skal vi lete lenge etter. Den sjarmerende rallycross-føreren har faktisk vunnet hele seks Europa-mesterskap i løpet av karrieren sin, og det finnes ikke den nordmann som ikke gjenkjenner hans navn. Nå er han blitt et ikon som er med på å kaste glans over ulike arrangementer. Kan han, så kan jeg, tenker du kanskje? Hvordan skal man egentlig komme i gang med denne sporten? Gokart kan være den letteste veien inn, gjerne for hele familien. Dette vil koste deg mindre enn om du må stille med en egen rallycross-bil. Gokart kan gi deg akkurat samme fartsfølelse og adrenalinkikk, men kanskje på en litt annen måte. Du får også muligheten til å konkurrere om ønskelig. Dersom du blir hektet, er det jo ingenting i veien for å investere i en større bil og deretter bli med på andre typer løp. Trial er en annen type motorsport som krever mer balanse enn det å kjøre med firhjulinger.

Mange grener innen samme sport

Det finnes utrolig mange grener innenfor motorsporten. La oss bare nevne rally, racing, dragracing, gokart, motocross, freestyle, enduro, speedway, rallycross, supermotard, roadracing, trial, crosscart, bilcross og drifting for å lage en oversikt over det store utvalget. Alle typer motorsport innebærer at du må investere i et kjøretøy. Ingen motor – ingen løp! Dersom du har en gammel bil i garasjen, er det ingenting i veien for at du kan mekke litt på den. Med mye lakk og kreative krefter kan du komme langt! Hvis du ikke er den typen som elsker slike utfordringer, prøv den uavhengige tjenesten og søk etter et billån på Sambla . De hjelper deg med å sammenligne minst 9 banker for å oppnå et best mulig lån til hobbyen din. Ikke la en gammel drøm bli liggende i skuffen, ta den frem og sett deg bak rattet. Det adrenalinkikket du opplever vil overgå mye annet i livet ditt. Det er viktig å leve mens man kan.