Når man må sjonglere bilinteressen og det virkelige liv

Bilinteresse er et ord som ikke dekker det de aller fleste bilinteresserte opplever. Det er rett og slett en livsstil, noe man ikke kan forklare for andre som sitter utenfor. Derfor kan det også ofte bli noe vanskelig å kombinere bilinteressen med andre ting, spesielt når det involverer andre som ikke deler denne interessen.

Gjør det enkelt å holde huset rent
Å finne tid til bilinteressen kan bli spesielt vanskelig for dem med familie, men her kan man gjøre mye selv for å gjøre det enklere. Først og fremst kan jo motorsport, «mekking» og alt som hører med føre til en del skitt og møkk og dette er det ikke alle som er like begeistret for. Tar man litt ansvar selv her kan man dog unngå mange problemer, og man trenger ikke heller å ta spesielt store steg. Har man en garasje som man bruker til å mekke kan man begynne med å bruke denne til å skifte klær før man kommer inn i selve huset, og har man mulighet kan man også installere en dusj. Har man derimot ikke garasje kan man komme langt med å legge fliser på gulvene både i gang og på bad eller vaskerom, slik at det er enkelt og raskt å gjøre rent dersom man drar med seg olje og annet inn.

Få med barna
Har man barn har man faktisk en gylden mulighet til å dele bilinteressen med noen. Det er ikke alt innenfor motorsporten som passer like godt for barn, men dersom man planlegger godt og legger til rette for barna så sitter man igjen med en hobby som hele familien kan kose seg med. På sikt kan man også legge til rette for at barna får prøve seg selv, med for eksempel Formel K gokart. Får man først barna med på noe slikt, skal det ikke mye til før hele familien er med på bilshow og konkurranser over det ganske land, selv om dette kanskje kan ende opp med å gå utover de timene man selv kan bruke på bil og mekking.