Hvordan mobilholder i bilen gjør livet ditt lettere

Enten du dedikerer all fritid til motorsport, eller om alt du bruker den til er den ukentlige turen til butikken, så er det utrolig viktig å tenke på sikkerhet. En svært vanlig distraksjon i bil er mobiltelefonen, og hele 44 prosent av nordmenn innrømmer å noen ganger bruke mobiltelefonen uten handsfree mens de kjører, i følge en undersøkelse utført av Ipsos for Gjensidige. Mellom 2005 og 2018 har så mye som 46 personer omkommet i trafikken i ulykker der mobiltelefonen regnes som en medvirkende årsak. Mobilbruk i bil er altså et helt tydelig problem, og hva er svaret? Mobilholder i bilen.

Det som er så bra med en mobilholder er at den bidrar til å unngå at sjåføren blir distrahert. Slik kan noe så enkelt som en mobilholder være med på å øke sikkerheten ved kjøring. Nå for tiden er også bilene såpass moderne at telefonen lett kan kobles opp mot bilens anlegg, og da vil blant annet alle innkommende anrop gå over bilens høyttaleranlegg. Når dette skjer trenger du ikke lenger å rote rundt etter telefonen, du kan bare kikke bort på mobilholderen for å se hvem som ringer, og enkelt svare, uten å måtte ta vekk hånda fra rattet i mer enn et halvt sekund. Vi må heller ikke glemme at mobilholderen kan gjøre det lettere å bruke telefonen som GPS. Ved hjelp av mobilholderen vil du nemlig hele tiden ha telefonen lett tilgjengelig slik at du kan kikke ned på kartet når som helst, uten at den blir en distraksjon for kjøringen.

Uansett hva man skal kjøpe, liker de fleste å ha litt valgmuligheter i forskjellige prisklasser, og det får du også innen mobilholdere. I den lavere prisklassen finner vi antislip-matter. Disse kan festes til bilens dashbord, og bidrar til å holde mobilen på plass. Du ser derimot ikke skjermen så godt, men har relativt grei kontroll på den, og kan lett få tak i den dersom det er nødvendig, etter du har stoppet bilen selvfølgelig. Dersom du ønsker mer trygghet for telefonen din for virkelig å sikre at den sitter godt fast, bør du nok gå for en litt dyrere mobilholder. Disse er det absolutt ingen upris på, og ved å investere litt mer penger i mobilholderen får du en ordentlig holder du kan feste mobilen i. Herfra er det lett både å sette telefonen inn og å ta den ut, slik at alt skjer effektivt og skaper minst mulig distraksjoner.

Det er tydelig at et så enkelt tiltak som å gå til innkjøp av en mobilholder kan ha stor positiv effekt både for sikkerhet og effektivitet i bil. Med mobilholderen er det mulig å snakke i telefonen og finne frem dit du skal uten å måtte ta øynene bort fra veien eller hendene fra rattet, så det er vel egentlig bare å skynde seg å få tak i en med en gang?