Motorsport i populærkultur

Motorsport er noe av det mest spennende som finnes, i alle fall ifølge motorsportfans. Dette er en stor gruppe mennesker, noe som vil forklare antallet filmer som blir laget om emnet hvert eneste år.

Selvsagt finnes det jo en rekke ulike typer motorsport, så derfor vil det være en rekke ulike typer filmer. Eksempler på dette er Rush som handler om racingførerene James Hunt og Niki Lauda. Filmen Senna handler om brasilianske Ayrton Senna, som regnes som tidenes beste racingsjåfør. Her er det altså mye snacks som du kan sette deg ned å se på.

Den filmserien som nok har hentet mest suksess er Fast & Furious. Hvis du er interessert i biler har du nok enten sett eller hørt om disse filmene. Det er spennende å følge med på kappløpene i filmen, og du blir godt kjent med karakterene. Det kommer en ny Fast & Furious-film i mai 2020.

Drifting

Drifting er et moderne begrep som omtaler sladding. Dette er en konkurranse som er basert på dommerevalueringer. Drifting inkluderer dømming av vinkel, røyk og fart. Det er en svært populær publikumsfavoritt.

Drifting er veldig populært i hele landet. Dette kommer hovedsaklig fra Fast & Furious-filmene. I Los Angeles ble et helt nytt bilmiljø startet opp etter lanseringen av den første Fast & Furious-filmen. Dette førte til mange bilulykker og ulovlig adferd. I Norge foregår drifting under kontrollerte omstendigheter med mye sikkerhetsutstyr i nærheten. Det er overraskende lett å finne bilutstyr som passer til drifting. Det er en god følelse når du finner akkurat det du trenger.

Hvordan jeg begynne med motorsport?

Det å begynne med motorsport kan nok være noe for deg. Det er jo absolutt mulig å delta på ulike arrangementer for å finne ut om det appellerer. Det kan også gi deg innsikt i ting som du kanskje ikke visste fantes.

Er du glad i motorsport? Kanskje du finner en klubb eller organisasjon i ditt nærområde?

Norske filmer

Du har kanskje sett filmene Børning og Børning 2? Dette er jo også filmer som har skapt stor blest rundt det norske motorsportmiljøet. Det er også svært populært å dokumentere rånemiljøet i Norge, enten du ser det rundt påske på nyhetene eller du tar deg tiden til å se Rådebank. Dette er en serie som virkelig romantiserer det å være råner. Kanskje du også får blod på tann og vil bli råner etter denne flotte serien?

Barnefilmer

Hvis du er interessert i at barnet ditt skal bli litt mer interessert i biler og racing, hvorfor ikke la dem se Biler og Biler 2? Dette er filmer som virkelig gir barnet ditt en interesse som kan vare livet ut. Det å begynne tidlig med en interesse er alltid en fordel!